Одбележување на Светскиот ден на штедењето, 31 октомври 2023 година

03.11.2023
Традиционално, по повод Светскиот ден на штедење 31. октомври Македонската банкарска асоцијација во соработка со Фондот за осигурување на депозити вчера организираше пригодна свеченост на која се вклучија Заменикот Министер за финансии, Филип Николовски , Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, Директорот на Фондот, Амир Шабани, претставници на финансиските институции, на членките на Македонската банкарска асоцијација и нивните најдобри службеници за 2023 година.

Средба помеѓу Фондот за осигурување на депозити и Македонската банкарска асоцијација, 14.03.2023 година

15.03.2023
На 14.03.2023 година, во просториите на Фондот за осигурување на депозити, а на иницијатива на директорот на Фондот, г-нот Амир Шабани, за првпат по 23 години постоење на Фондот се оствари заедничка средба со високи претставници на сите членки на Фондот и Македонската банкарска асоцијација, банките и штедилниците, со цел продлабочување на соработката меѓу институциите.
 • Силк Роуд Банка АД Скопје
 • Комерцијална банка АД Скопје
 • НЛБ банка АД Скопје
 • ПроКредит банка АД Скопје
 • Стопанска банка АД Битола
 • Стопанска банка АД Скопје
 • Универзална Инвестициона банка АД Скопје
 • Халк Банка АД Скопје
 • Централна Кооперативна банка АД Скопје
 • Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје
 • ТТК банка АД Скопје
 • Штедилница Можности ДОО Скопје
 • Штедилница ФУЛМ ДОО Скопје