Средба помеѓу Фондот за осигурување на депозити и Македонската банкарска асоцијација, 14.03.2023 година

15.03.2023
Слика
sredba bankari 1

На 14.03.2023 година, во просториите на Фондот за осигурување на депозити, а на иницијатива на директорот на Фондот, г-нот Амир Шабани, за првпат по 23 години постоење на Фондот се оствари заедничка средба со високи претставници на сите членки на Фондот и Македонската банкарска асоцијација, банките и штедилниците, со цел продлабочување на соработката меѓу институциите.

На средбата се разговараше за соработката помеѓу Фондот за осигурување на депозити и Македонската банкарска асоцијација, каде членки се сите банки и штедилници од македонскиот банкарски сектор во Република Северна Македонија.

Со задоволство беше прифатена идејата овие средби да станат традиција и начин за разменување на мислења, искуства и предлози за проекти за заедничка соработка во иднина.

Слика
sredba bankari 2

 

 • Силк Роуд Банка АД Скопје
 • Комерцијална банка АД Скопје
 • НЛБ банка АД Скопје
 • ПроКредит банка АД Скопје
 • Стопанска банка АД Битола
 • Стопанска банка АД Скопје
 • Универзална Инвестициона банка АД Скопје
 • Халк Банка АД Скопје
 • Централна Кооперативна банка АД Скопје
 • Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје
 • ТТК банка АД Скопје
 • Штедилница Можности ДОО Скопје
 • Штедилница ФУЛМ ДОО Скопје